Főoldal >> Katalógus Ma 2019. április. 19. péntek, Emma napja van.
Menü
Bolt
Skype Me™!
Újdonságok
Tovább
Termék toplista Tovább
Rólunk
Rólunk

Adjon Isten jó napot!Elvünk, hogy a természet adta lehetőségeket kihasználva, a jövő számára is élhető környezetet hagyjunk magunk után. Ezért biomód termesztünk, de nem minősített a biogazdaságunk. Minden szerves hulladékot komposztálunk, sőt még a környékből gyűjtjük is. A füvet, levágott ágnyesedéket, kidőlt fát, letört ágakat, trágyát, hamut stb. hatalmas kupacban érleljük egy évig, aztán az őszi ásásnál a földbe szórjuk. Permetezni csalánlével, rézkénnel szoktunk.

A környezetvédelem jegyében mindent kamrapolcra próbálunk rakni, nem mélyhűtőbe, hiszen ez állandóan villanyt igényel. A polcon viszont ingyen eláll akármeddig a termés...

Mi is ezt esszük, mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Magyar termék, minket támogat vásárlásával (nem a külföldi multikat) és egészségesen tud táplálkozni (nincs mindenféle E- és egyéb adalék benne). Nézzék meg, mi van az aszalt gyümölcsökre írva: "Tartósítva kén-dioxiddal" stb. Vagy a lekvárokra írva: 80% cukor stb.

Isten hozta nálunk!Sok szeretettel várjuk! Ha nem is akar vásárolni, akár egy kóstolásra is beléphet! Vagy meghívjuk egy (gyógy)teára! Mivel nem piacra, hanem saját szükségletünkre készítünk mindent, csak a feleslegből tudunk eladásra kínálni, tehát nagybani értékesítésre nincs készletünk!

Lekvárjaink cukormentestől max. 20% cukortartalomig készülnek. Ha előre megrendeli, a kívánt cukormennyiséggel (vagy mézzel) is elkészítjük Önnek a lekvárt a vásárolni kívánt mennyiségben és kiszerelésben.

Befőttjeink is a cukormentestől a kb. 5 kanányi cukorig tartó skálán változnak. Ezt az üvegeken is jelöljük, így azonnal ki tudja választani, hány kanál cukorral kéri. Természetesen rendelésre akármilyen mennyiségben teszünk bele cukrot, mézet vagy édesítőszert, ahogy kéri.

Aszalt gyümölcseinket villamos működésű aszalón készítjük, de tervbe van véve, hogy napon aszalunk a Csalán Egyesület füzetében is megtalálható aszalóval: http://csalan.hu/aktualis/kiadvanyaink.

Zöldségféléket igen kis mennyiségben tudunk csak kínálni, inkább csak kóstolónak, kedvcsinálónak, hogy Ön is belevágjon a kertészkedésbe, lássa, hogy érdemes, mert sokkal jobb ízű a zöldség, mint a boltban kapható. Ezért is veszik tőlünk sokan a paradicsomlevet, mert igen finom az íze. Ebből is megrendelésre is tudunk eltenni, ha még február-márciusban jelzi igényét, hogy ennek megfelelően vessünk, palántázzunk paradicsomot.

Gyógyteákat is rendelhet, ez ügyben feleségem lesz az Ön segítségére szaktanáccsal és ötletekkel.

Kenyeret csak megrendelésre sütünk, két nappal előbb jelezze! Kapacitásunk véges, tehát 5 kg-nál többet egyszerre nem tudunk sütni.

Mindent tartósítószermentesen teszünk el. Száraz dunszttal (24 órán át melegen tartva) kerül tartósításra, így teljesen vegyszermentes az élelmiszerünk.

Minden hasznos ötletet, jó receptet, bevált tapasztalatot örömmel fogadunk, ha megosztja velünk! Főleg a zöldségfélék eltartására várnánk jól bevált, vegyszermentes ötleteket.

Üdvözlettel:
Palásthy Imre és Bea
és a gyerekek

info@PalasthyBt.hu
Szilveszteri cikkek
Leggyakrabb szavaink: lekvár, biolekvár, nagymama lekvárja, tartósítószermentes lekvár, vegyszermentes lekvár, nagyi lekvárja, adalékmentes levár, házilekvár, bio dzsem, házi lekvár, házi dzsem, biodzsem, befőtt, házi befőtt, kompót, házi kompót, bio kompót, bio befőtt, azalmányok, aszalvány, aszalt gyümölcs, bio aszalt gyümölcs, aszalt alma,aszalt szilva,aszalt körte, paradicsomlé, bio paradicsom, paradicsomszósz, ketchup, lecsó, zakuszka, bio zöldségkészítmények, bodzaszörp, must, akácszörp, meggybefőtt, cseresznyebefőtt, bio finomságok... dió, dióbél, mandula, mandulabél, bio dió, bio mandula, bio mandulabél, naspolya, sárgabarack,meggy, cseresznye, körte...